Kollektion för Fairtrades kampanj Good Clothes Fair Pay – För Kvinnorna Som Aldrig Syns

24/4 2023

Människorna som syr våra kläder jobbar ofta tolv timmar om dagen – sex dagar i veckan. Ändå får de inte ekonomin att gå ihop. Minimilönerna i exempelvis Indien och Bangladesh ligger på runt hälften av en lön som det går att leva på.

I samarbete med Fairtrade har jag fått i uppdrag att ta fram en kollektion med halva kläder. Så länge människorna som syr våra kläder bara tjänar halva löner borde vi bara kunna bära halva plagg. I det föddes idén till min kollektion – För Kvinnorna Som Aldrig Syns.

Plaggen är skapade av 100% återbrukat denimmaterial och modellerna är alla hållbarhetsprofiler vars namn nu pryder kollektionens olika outfits.

Just nu pågår den hittills största namninsamlingen i Europa för att de som syr våra kläder ska ha rätt till en lön det går att leva på. Skriv på du också – för kvinnorna som aldrig syns. Läs mer om kampanjen Good Clothes Fair Pay och skriv under HÄR.

Vill du bära något utav dessa plagg? Kollektionen För Kvinnorna Som Aldrig Syns finns på Fairtrades auktion på Tradera. Pengarna går oavkortat till en organisation som arbetar för textilanställdas rättigheter i Bangladesh.

Foto: Brandon Lee Sandén


%d bloggare gillar detta: